Om Flemming

Verdens mest ukendte kunstner

Flemming Brylle (f. 1934) er uddannet fra Akademiet for Fri og Merkantil Kunst i 1955 og har siden arbejdet målrettet med store udsmykningsopgaver, skulpturer og industrielt design for både nationale og internationale virksomheder som Grundfos og Ikea. Flemming Brylles sidste offentlige udstilling var tilbage i 1992 i ’Galleri Aigu Bruxelles’, hvorfor han betegner sig som ”Verdens mest ukendte kunstner”. En titel ingen sikkert vil frarøve ham. Sideløbende med sin karriere har Flemming skabt en unik og personlig kunstsamling, som aldrig har set offentlighedens lys. Denne skal nu udstilles og videregives til kunstelskere i ind- og udland.      

Samlingens tilblivelse:     
Flemming Brylles kunstsamling er skabt som holdning til det, der er sket i tiden fra 1992 til i dag, og fordi Flemming har en uimodståelig trang til at skabe og vedligeholde håndværk. Flemmings drivkraft bunder i interesse for kunstens muligheder i streg, form, farve, indhold og budskab. Et godt bonmot, ifølge Flemming, lyder: ”Kunsten er det eneste, der dokumenterer, at vi har været her”. Inspirationen kommer fra egne dagbogsnotater og fra to kvinder, han sammenlagt har tilbragt 65 år af sit liv med; hans livs muse, hustruen Helga, der var kostumetegner, og senere kæresten Merete, der var arkitekt. Begge har Flemming mistet til sygdom. Flemming har haft en enorm præstationstrang for at eksponere sine værker for Helga og Merete og modtage deres anerkendelse. Denne anerkendelse skal Flemming nu vænne sig til at modtage udefra.  

Flemmings indre ’homo ludes’:             
Som beskuer til Flemming Brylles malerier mærker du en kunstners frihed til at udtrykke erindringer, oplevelser og budskaber med fornyende metoder og redskaber. Flemming ønsker ikke at være en fastlåst kunstner med indholdsløs signatur: ”Hellere storhedsvanvid end falsk beskedenhed”, siger han. Lidenskaben forklarer de spontane stilskift og en uforudsigelighed i Flemmings arbejde. En frihed få kunstnere tillader sig, ifølge Flemming. Skiftet fra de store udsmykningsarbejder, der gav de store indtægter, til kunstmalerier, grafisk arbejde, industrielt design og tunge bronzeskulpturer skyldes Flemmings indre ’homo ludens’ – det indre legende barn. Denne tilgang har skabt en livsbekræftende kunstsamling gennem de seneste 27 år.                  

Samlingens fremtid:         
Flemming Brylle maler og skulpturerer fortsat i en alder af 85 år. Produktionen fra atelieret overstiger dog reduktionen i lagerbeholdningen. Tiden er derfor inde til at glæde andre med kunstværkerne, hvori der er lagt liv og sjæl. Flemming har derfor overdraget ansvaret for hans kunstsamling til to kuratorer, som fremadrettet skal varetage Galleri Brylle. Flemmings kunstsamling består af malerier, forarbejder, litografier, bronzeskulpturer og keramik og vil løbende blive udstillet og udbudt, så der kan blive plads til det, der fortsat skabes – og bør skabes af manden, hvis kunst er et ja til livet!